Hi! Saya Raja Safuan,

Anda sedang mencari medikal kad yang jimat? Paling penting sesuai dengan keperluan anda. Saya ingin perkenalkan kepada anda medikal kad Great Eastern Takaful. 100% patuh syariah.

Bermodalkan serendah RM91 sebulan. Dengan erti kata lain, RM3 sehari anda akan dapat medikal kad yang mempunyai:

1. Coverage Tahunan RM200,000
2. Coverage Seumur Hidup Tiada Had Limit
3. Boleh Guna Medikal Kad Sehingga Umur 100 Tahun
4. Bilik Hospital RM200
5. Kanser - Rawatan selepas kanser. Contoh Kimo terapi mengikut had tahunan RM200,000
6. Elaun wad di Hospital Kerajaan RM100 sehari
7. Rawatan pesakit luar bagi kemalangan maksimum RM5,000
8. Deductible of RM300 per disability (within 90 days)

Masih Berfikir? Izinkan Saya Terangkan Kepada Anda Mengapa Medikal Kad Adalah Keperluan.

Hospital Kerajaan Padat

Sejak covid mula menular sejak tahiun 2020, hospital kerajaan semakin padat. Paling merisaukan adalah kepadatan hospital kerajaan memaksa pesakit-pesakit covid berpindah ke hospital swasta juga. Bila anda memiliki medikal kad, maka anda boleh terus akses ke hospital swasta tanpa was-was.

Dah Kena Covid Perlu Tangguh Apply Medikal Kad

Bila terkena penyakit covid, anda tidak boleh apply medikal kad. Bila sudah sembuh, anda perlu tunggu 3 bulan ke 6 bulan untuk dapat apply medikal kad.

Pesakit Kritikal Tak Boleh Apply

Pernah berlaku kepada seorang prospek saya, beliau bertangguh untuk apply medikal kad. Tiba-tiba beliau mendapat sakit covid. Dalam dia dalam rawatan covid, beliau baru di detect mempunyai penyakit kencing manis. Sedangkan sebelum ni, beliau sihat je. Maka beliau terus tidak dapat apply medikal kad lagi. Merayulah macam mana sekali pun. Minta maaf sebab dah terlambat.

Tak Perlu Usik Simpanan Anda

Mungkin hari ni, anda merasakan takaful adalah satu pembaziran. Namun, cukup banyak ke simpanan anda untuk menampung segala kos-kos rawatan semasa dan selepas di hospital? Anda kena ingat, setiap tahun akan meningkat sehingga 30% kos rawatan hospital.

Sampai Bila Nak Harap Medikal Kad Company?

Tak dapat dinafikan ada tempat bekerja yang menyediakan medikal kad company. Mungkin anda rasa selesa. Cuba check, biasanya coverage adalah sangat rendah. Secara purata, syarikat memberi medikal kad dengan mempunyai coverage RM40,000 sebulan. Persoalannya sekarang, sampai bila anda ingin kerja di situ?

Ambil Hari Nie Lebih Murah

Takaful adalah konsep tabarru' didalam islam. Maksudnya saling tolong menolong didalam satu tabung yang sama. Biasanya sesuatu pakej tidak akan lama dan di tukarkan kepada pakej lain. Harga juga akan berubah kerana kos perubatan juga semakin meningkat saban tahun.Segeralah apply Medikal Kad.

Sayangi Keluarga Anda

Anda yang baca nie maybe seorang ketua keluarga. Pasti saya sayang dan akan melindungi keluarga anda. Memiliki takaful juga adalah perlindungan diri yang anda sediakan untuk keluarga. Persoalannya sudahkah anda sediakan ?

Sorry Safuan, Saya Berminat Dengan Medikal Kad Yang Mempunyai Simpanan dan Coverage Unlimited Setahun.

Tak Perlu Risau, Anda Bagitau Jer atau saya akan suggestkan mengikut bajet dan keperluan anda.

Tips: Invest 10% dari gaji anda ke dalam takaful. Sebagai contoh, gaji anda rm2500 sebulan. maka invest rm250 untuk takaful. Demi Masa Depan. Sementara Masih Sihat.

luar kuala lumpur ? saya boleh berikan penerangan details secara online. don't worry..