Bayangkan satu masa nanti anda sakit dan terpaksa masuk hospital swasta…

Bersediakah Anda Untuk Bayar Bil Rawatan Hospital Swasta Bernilai RM10,000 Hingga RM100,000?

Jangan ingat kita akan sentiasa sihat sampai bila-bila. Sampai masa nanti sakit dan tua pasti sampai. Maka bersedialah awal-awal ya.

*Kini kami gunakan emedikal kad. Gambar sekadar hiasan

Kad Medikal Rawatan Kesihatan Hospital Swata Serendah RM50 Sebulan

Apa isunya sekarang ni?

Ramai dari kita ambil tak endah dengan keadaan kesihatan dan penjagaan kesihatan mereka. Bila penyakit sampai barulah menggelabah nak cari penawar dan rawatan. Masa sihat buat tak kisah untuk bersedia hadapi kemungkinan terkena penyakit. Bila penyakit sampai mulalah bergolok bergadai harta, tak cukup dengan mintak tolong dengan keluarga dan kawan-kawan. Masa sihat berlagak macam tak takut mati tapi bila sampai penyakit takut mati rupanya.

Bukan tak boleh pergi hospital kerajaan tapi tahu-tahu jelah kan. Kita terpaksa tunggu giliran dan proses Rawatannya mengambil masa juga tak boleh nak harapkan keadaan yang selesa dalam proses sebelum, semasa dan selepas rawatan.

Jika hospital swasta servisnya cepat, layanannya ‘tip top’ dan kita boleh berada dalam keadaan yang lebih selesa. Namun begitu bilnya juga amat tinggi.

Jadi ada satu jalan bagaimana kita rakyat marhain ini mampu untuk dapatkan rawatan kesihatan di hospital swasta iaitu dengan memiliki KAD MEDIKAL.

7 Sebab Utama Kenapa Anda Perlu Mempunyai Kad Medikal..

Setiap hari kes covid semakin meningkat. Tahukah anda, seandainya anda kena COVID pada hari ni, anda perlukan masa selama sehingga 6 bulan untuk apply apa jua Kad Medikal di Takaful. Dapatkan kad medikal anda dapat cover untuk kes covid peringkat 3, 4 dan 5.

Kita tidak tahu apa bakal berlaku pada hari esok dan hari seterusnya. Bak kata pepatah, sediakan payung sebelum hujan. Jangan sampai anda tidak lagi berkesempatan apply kad medikal dengan musibah yang tak di ingini.

Dengan kes covid yang semakin meningkat, banyak hospital kerajaan penuh. Di sinilah kelebihan anda yang memegang medical card untuk mendapatkan akses ke hospital swasta dan mendapat rawatan dengan segera.

Antara kegunaan utama kad medikal adalah untuk tidak menganggu sebarang simpanan dan pelaburan yang ada. Saban hari, kos hospital juga semakin meningkat. Masihkah anda terus berfikir nak ambil atau tidak kad medikal? 

Antara kos rawatan hospital yang tinggi adalah KANSER dan BUAH PINGGANG. Ramai yang memandang rendah pelaburan kad medikal. Apabila berlaku perkara tak di ingini, mereka terpaksa bergolok bergadai membuat pinjaman bank untuk membiayai kos rawatan.

Kad Medikal juga bertindak sebagai perlindungan kesihatan anda daripada bergadai segala apa yang ada untuk membiayai kesihatan. Bukankah kesihatan kita lebih bernilai? Maka buatlah persediaan kad medikal. 

Sediakan sedikit bajet untuk melindungi pelan takaful buat keluarga kita. 

Memperkenalkan kepada anda

GREAT EASTERN TAKAFUL

100% Shariah

 • 1

  E-MedicalCard

  Anda akan mendapat akses terus kepada manfaat medical card tidak kira di mana anda berada.

 • 2

  Pelan yang Berpatutan

  Dapatkan perlindungan penting dengan Jumlah Perlindungan bermula daripada RM15,000 tertakluk pada caruman bulanan serendah RM50.

 • 3

  Tempoh Perlindungan Fleksibel

  Kelonggaran untuk memilih tempoh perlindungan yang akan matang pada umur 25 atau 80 tahun hari lahir berikutnya bagi Orang Yang Dilindungi Kanak-Kanak. Bagi Orang Yang Dilindungi Dewasa, tempoh perlindungan adalah sehingga umur 80 tahun hari lahir berikutnya

 • 4

  Perlindungan Lanjutan Automatik

  Nikmati perlindungan berterusan dengan Perlindungan Lanjutan Automatik selepas matang pada umur 25 atau 80 tahun hari lahir berikutnya. Bagi Orang Yang Dilindungi Kanak-Kanak yang memilih untuk matang pada umur 25 tahun hari lahir berikutnya, perlindungan akan dilanjutkan secara automatik ke umur 80 tahun hari lahir berikutnya dan seterusnya 100 tahun hari lahir berikutnya. Bagi Orang yang Dilindungi Kanak-Kanak atau Dewasa yang memilih untuk matang pada umur 80 tahun hari lahir berikutnya, anda akan menikmati perlindungan lanjutan sehingga umur 100 tahun hari lahir berikutnya. Tambahan caruman akan diperlukan sepanjang lanjutan tempoh perlindungan

 • 5

  Manfaat Matang

  Apabila pelan anda matang, anda akan menerima sebarang baki jumlah di dalam Akaun Individu Peserta1 jika ada, dibayar sekali gus.

 • 6

  Manfaat Hilang Upaya Penuh & Kekal dan Kematian

  Sekiranya berlaku Hilang Upaya Penuh & Kekal sebelum tempoh ulang tahun Sijil sebelum umur yang dicapai 70 tahun hari lahir berikutnya atau berlaku kematian sebelum Sijil matang, berikut akan dibayar: • Jumlah Perlindungan Asas2 ; dan • Sebarang baki jumlah dalam Akaun Individu Peserta Lien Kanak-Kanak Sekiranya berlaku Hilang Upaya Penuh & Kekal atau Kematian sebelum ulang tahun Sijil sebelum Orang Yang Dilindungi mencapai umur 5 tahun hari lahir berikutnya, peratusan Jumlah Perlindungan Asas akan dibayar seperti berikut: Manfaat Hilang Upaya Penuh & Kekal dan Kematian Nota: Perlindungan penuh akan diberikan dari umur 5 tahun hari lahir berikutnya. Umur Hari Lahir Berikutnya Jumlah Perlindungan Asas Selepas Lien 1 2 3 4 20% daripada Jumlah Perlindungan Asas 40% daripada Jumlah Perlindungan Asas 60% daripada Jumlah Perlindungan Asas 80% daripada Jumlah Perlindungan Asas

 • 7

  Rider-Rider

  Sesuaikan pelan Takaful anda dengan perlindungan yang komprehensif melalui 8 rider-rider pilihan ini: Perubatan & Penghospitalan i-Medi Rider i-Medi ExPlus Rider i-Hospitalisation Benefits Term Rider Penyakit Kritikal i-Lifetime Critical Illness Benefit Term Rider i-Early Lifetime Critical Illness Benefit Term Rider Nota: Sila rujuk brosur rider berkenaan untuk maklumat lanjut mengenai rider-rider di atas. Perlindungan Kemalangan i-Comprehensive Accident Benefits Xtra Term Rider Pengecualian Caruman i-Provider Plus Term Rider - bagi Orang Yang Dilindungi i-Contributor Benefit Plus Term Rider - bagi Pencarum Nota: Rider-rider pilihan yang dinyatakan di atas adalah rider dengan pembayaran caruman

 • 8

  Manfaat Ihsan

  Waris anda akan menerima sejumlah RM2,000 setiap Sijil daripada Dana Tabarru’ sekiranya anda meninggal dunia akibat sebarang sebab.

 • 9

  Badal Hajj, Waqf & Hibah

  Khidmat Badal Haji Sekiranya anda meninggal dunia, kami akan memastikan kewajipan Haji anda akan ditunaikan oleh badan atau organisasi berkaitan. Khidmat ini adalah pilihan tambahan dan anda harus mengisi Borang Perkhidmatan Badal Haji untuk memilih perkhidmatan ini. Terhad kepada orang Islam sahaja dan jumlah manfaat yang dibayar mestilah mencukupi untuk pemotongan bagi perkhidmatan ini. Khidmat Wakaf Sekiranya anda meninggal dunia, jumlah daripada Manfaat Kematian yang telah dipersetujui oleh anda akan disalurkan kepada badan wakaf yang dilantik oleh kami untuk perkhidmatan ini. Khidmat ini adalah pilihan tambahan dan anda harus mengisi Borang Perkhidmatan Wakaf. Hibah untuk yang Tersayang atau untuk Amal Buat persediaan untuk waris dan/atau organisasi amal yang anda pilih apabila anda mencarum ke i-Great Evo. Isikan borang penama untuk waris anda dan borang serah hak untuk badan kebajikan yang anda pilih. Buat persediaan serentak untuk KEDUA-DUANYA, hanya dengan Great Eastern Takaful. Anda boleh mengemaskini penama pada bila-bila masa melalui portal dalam talian i-Get In Touch

Pelbagai Reward Yang Telah Di Terima

BrandLaureate Brand of the Year 2021

Great Eastern Takaful won The BrandLaureate World Halal BestBrands e-Branding Awards 2021 – Brand of the Year – Takaful Solutions.

Brand of the Year award recipients are evaluated on innovation in product development, relevance in the Shariah compliant industry, engagement with the customer base and ability to impact communities through product and service offerings.

BrandLaureate Brand of the Year 2021

Great Eastern Takaful Berhad has been named the recipient of the Most Valuable Brand – Takaful Solutions under the prestigious BrandLaureate Awards 2020 that recognises and rewards innovation, inspiration and integrity. Most Valuable Brand recipients are evaluated on brand strategy, brand culture, integrated brand communications, brand equity and brand performance.

IAA CSR Initiative of the Year 2020

Great Eastern Takaful Berhad has been named the recipient of CSR Initiative of the Year  – Malaysia under the prestigious Insurance Asia Awards 2020, which sets the highest criteria for its awardees, benchmarking companies and projects on uniqueness, innovation, effectiveness, impact and dynamism.

MTA Corporate Social Responsibility Award 2020

The award holds special meaning to Great Eastern Takaful, given that the core purpose of takaful is to band together to help those in need. Among the key projects undertaken for the community of 400 villagers since 2018 were the installation of solar and water purification systems, women and children empowerment through skills-building initiatives as well as community farming.

Saya bersedia membantu anda dan keluarga

Saya Raja Safuan. Merupakan Perunding Takaful Yang Sah. Telah membantu ramai orang mendapatkan pelindungan takaful secara sah dan patuh shariah. Ejen sah dibawah Agensi Alghuffran.

Kini menetap di Ampang, Kuala Lumpur. InsyaAllah saya dan team akan membantu memberikan konsultansi yang terbaik buat keluarga dan anda. Paling penting adalah memberikan servis yang terbaik ketika anda memerlukan.

InsyaAllah anda boleh mendapatkan perkhidmatan saya dimana jua anda berada di Malaysia.

Kini Dihujung Jari

Susah nak Jumpa? Maklumlah PKP & MCO atau jauh luar kawasan? Boleh free consult secara online